Skip links

Украса за кръщене

Светото Кръщение е сред тези събития в живота на един човек, които са неповторими, важни и трябва да бъдат организирани с отношение. След раждането, кръщенето е следващият голям празник, който оставя своя отпечатък във времето и храни спомените на семейството и близките. 

По-специално е това благословение за християните, защото се приема, че чрез този ритуал се осъществява връзката на детето с Бог и той ще го закриля от тук нататък.

Кои са основните аспекти, на които трябва да обърнете внимание при организиране на кръщене?

Кръщенето протича в два етапа – църковен и празничен. Първият етап включва извършването на църковния ритуал, в който чрез помощта на кръстниците, детето получава Божията благословия. Новото християнче следва да се облече с нови бели дрехи, като символ на пречистването на душата му. 

Вторият момент е организирането на събитието, което да отпразнува този светъл ден в живота на християнчето. Може да бъде под формата на семейно събиране в тесен кръг или пищно празненство. Ако искате да заложите на отпразнуването по подобаващ начин, то следва да подготвите няколко аспекта, които имат ключова роля за кръщенето:

Локация за празненството – някои хора залагат на наемането на зали, открити помещения при благоприятни метеорологични условия или заведения. Този аспект е първоизточник на всички останали, защото без точна локация, дата и час няма да можете да осигурите останалите елементи от подготовката;

Украса – за да се открои стандартната обстановка и да бъде ясно какъв е празникът за организаторите и гостите, е най-подходящо помещението, в което ще се проведе кръщенето, да притежава необходимата декорация. Можете да заложите както на собственото си въображение за осигуряването на декорацията, така и на професионалните услуги на специализирани агенции за целта;

Питка – този елемент има изключителна важност за символиката на Светото Кръщение. Тя се поднася с мед, за да е сладък живота на християнчето. В зависимост от периода на годината, дали спада към Великите пости или не, се осигурява постна питка или погача. Тя може да бъде украсена с декорация или да бъде в изчистен вид;

Фотограф – за да бъде запомнено това събитие, най-сигурният начин за целта е да има фотограф, който да отрази всеки важен елемент от празника и да го документира. Ако детето, което се кръщава е много малко, по-късно ще може да види снимки и видеа от това негово важно събитие – приемането на християнската вяра;

Дисководещ – колкото и добра да е храната или красива декорацията на празничното помещение, без музика празникът не е такъв. Дисководещият създава настроение, приканва хората да танцуват, прави деня вълнуващ, а гостите и организаторите – уважени. Ако на събитието има деца, той ще се погрижи да си прекарат времето незабравимо.

Поглед към това което правим

Кои са предимствата на професионални услуги за украсяване?

Винаги можете да предпочетете сами да създадете украсата за Светото Кръщение, но не винаги това е най-добрият избор. Сред най-основните причини, поради които е подходящо да заложите на професионална агенция за декорация, която да украси, са:

  • Те имат опит в организирането на всякакви събития;
  • Работят с различни доставчици, което ще осигури качествената декорация с всички желани от вас елементи;
  • Екипът на агенцията и организаторът поема цялата отговорност по създаването на празнична обстановка и спестяват вашето време, което бихте отделили в декорация;
  • Избягвате възможни неприятности по невъзможност за изпълнение на даден елемент от декорацията, лошото му възпроизвеждане от ваша страна или пълната му липса;
  • Ако нямате знания, необходимите материали и не сте организирали такова събитие и декорация досега, се създава опасност от невъзможност за изпълнение на цялата подготовка.

Кои са най-популярните украси за кръщене през последните години?

През последните няколко дни един от най-важните елементи от кръщенето както за момиче, така и за момче, е наличието на арка и украса с балони. Тя е център на вниманието, най-често се поставя на входа, където всеки гост може да я разгледа и да се впечатли от красотата й. Пред арката се заснемат най-много снимки, а на винила най-често има надпис “ Свето Кръщение…”, като името на християнчето е централно изписано с подходящ шрифт и цвят.

Арката може да съдържа както стандартни балони, така и хромирани за допълнително засилване на ефекта на декорацията. В зависимост от това дали детето е момиче или момче, се избират и цветовете на балоните. Най-често за момиче – розово, а за момче – синьо. Има и неутрални цветови възможности за декорация, които са в зависимост от предпочитанията на родителите.

Пред арката често можете да откриете масичка с мъфини и сладки, които също могат да съдържат глазура, изобразяваща темата на празника.

Един от най-важните елементи е украсата на питката, върху която с фондан се изписва името на детето, изобразява се кръст в чест на християнството.

Украсата на масата също е важен елемент. В последните години тенденциите показват, че организаторите на кръщене предпочитат по-семпла украса за масата и по-пищна на самия вход в ресторанта или залата. 

Агенцията може да се погрижи и за украсата за свещите, които са част от традицията и ритуалите в църковната част.

Защо да се доверите на нас за вашето кръщене?

Да откриете професионалисти, които да се погрижат както за големите елементи от украсата, така и за най-дребния детайл, е много трудна задача в днешно време, защото браншът се характеризира с изобилие от фирми, предлагащи тези услуги. За съжаление не винаги показаното под формата на рекламна снимка в интернет пространството отговаря на реалността.

Агенция Grande Festa ще се погрижи да получите изпипана до последния детайл украса за абитуриентския бал, която да отговаря напълно на вашите очаквания и изисквания. Независимо дали желаете арка с балони, тематичен надпис или специални елементи, които да отговарят цветово на темата на абитуриентския бал, то ние ще го осигурим. 

Dj Bobi ще се погрижи за поддържането на доброто настроение, като спазва жанровите ви предпочитания и желанията на вас и вашите гости. По този начин празникът ви ще бъде едновременно забавен и красив.На колата за изпращането на абитуриента също ще бъде обърнато достатъчно внимание. Ще получите украса с балони, която напълно отговаря стилово и цветово на целия празник.

Ако искате да заложите на професионализъм за вашия празник в София, се доверете на нас и ще получите перфектна украса и настроение на атрактивни цени.

Разгледай
Премести